Filosofie

Therapeutisch masseren is meer dan alleen maar spieren masseren. Hoe kunnen we de taal van lichaam en geest beter begrijpen, hoe kunnen we bepaalde patronen van het lichaam dat innerlijke conflicten, ziekten, verwarring en disharmonie tot uitdrukking brengt herkennen? Ieder lichaamsdeel heeft zo zijn fysieke, spirituele, communicatieve en psycho-emotionele betekenis en functie. Pijn op de een plaats in het lichaam kan soms door behandeling op een totaal andere plek tot vermindering van pijn of het opheffen van gezondheidsklachten leiden.
Bovendien concentreert men zich in alternatieve geneeswijzen vooral op het vinden van de oorzaak en niet primair op bestrijding van pijn of symptomen. Pak je de oorzaak aan, dan verhelp je pijn en klachten. Massage is vaak onderdeel van de behandelmethode in de alternatieve geneeswijze.

Massage is voor iedereen en voor alle leeftijden. Aanraking is een levensbehoefte. De positieve invloeden van een aanraking (massage) zijn velerlei. Naast een betere bewustwording van, en beter contact met je eigen lichaam is het ook ontspannend en rustgevend. Uit studies blijkt bovendien dat mensen die regelmatig een massage ondergaan zich beter kunnen concentreren en minder kans op een depressie of stress hebben. Even een moment voor jezelf, aandacht voor je lichaam, een warm contact. In de huidige tijd nemen veel mensen erg weinig tijd voor zichzelf en komen dus niet echt meer tot ontspanning. Als je goed voor jezelf zorgt kom je weer helemaal in balans.

Investeer in je lichaam!