Wie ben ik

Ik ben Maureen en dit is mijn verhaal. Tijdens een periode waarin het niet zo goed ging met mij was ik zoekende. Mijn lijf gaf me allerlei signalen, maar ik negeerde die natuurlijk. Niet wetende dat negeren niet lukt; je lijf geeft namelijk feilloos aan hoe het me je is.

“Wat wil ik nu eigenlijk met mijn leven?”

Veel mensen stellen zich deze vraag, zo ook ik. Dit is “mijn” antwoord:

Ik weet hoe diep je kunt zitten, als je echt vastloopt in het leven. De ontkenning, onwetendheid…

Maar ik weet ook hoe je daar weer uit kunt komen.
Begrepen worden hierin is voor mij een van de belangrijkste pijlers.

Door middel van lichaamstherapie ben ik gaan voelen wat voor mij belangrijk is….echt contact maken met de ander, vanuit mijn gevoel en mijn hart. Ondanks dat ik voor mijzelf enorm streng was kwam er meer zachtheid en daarmee ook meer echte kracht. Mijn hart volgen en datgene doen wat voor mij belangrijk is in mijn leven, vind ik ook belangrijk in mijn werk. Dat is waar het bij mij om draait in het leven! Verbinding maken met de ander, van hart tot hart!

De verbondenheid van lichaam en geest staat hierin voor mij centraal, de mens zien als geheel en vanuit mijn gevoel en intuïtie contact maken met de ander. Door mijn eigen ervaring met massages ben ik gaan voelen hoe mooi het is om geraakt te kunnen worden door aanraking. Om heel dicht bij jezelf te komen en te gaan voelen wat voor jou als individu belangrijk is in jouw eigen leven. Een massage die gegeven wordt vanuit intuïtie en gevoel geeft veel meer dan alleen het los kneden van spieren. Het raakt je als totaal mens!

Mijn droom voor een eigen praktijk begon na diverse massage opleidingen. Het is een gigantische stap geweest. Nu kan ik zeggen “ik ben blij dat ik toen die keuze heb gemaakt”. Ik voel nu heel duidelijk wat het is om iedere dag met veel plezier je werk te kunnen doen.

Ik ben gespecialiseerd in de paramedische natuurgeneeskunde en ben door de brancheorganisatie BATC gecertificeerd. Maar het aanbod zal blijven uitbreiden, want het leren stopt nooit en dat is ook de uitdaging in mijn leven. Het houdt me alert en bewust en dat is ook precies wat ik wil.

Van denken naar voelen